lauantai 10. marraskuuta 2012

Koko kesän villatakki


Koko kesän villatakki siksi, että sen tekemiseen ei mennyt kauan, mutta sen kokoamiseen meni. Villatakin ohje on Ruttunutun-blogista (löysin sen siltä viime keväänä). Käytin 6 koukkua ja niin löysää käsialaa kuin osasin. Sovelsin ne kohdat, joita en joko ymmärtänyt tai en saanut näyttämään mielestäni hyvältä ja jatkoin pituutta niin, että se pojalle näytti hyvältä (kapea 98cm kokoluokkaa) - aika nopea tekoiset osaset. Kokoaminen olikin sitten toinen juttu - kriittinen kun olen niin useampaan kertaan piti hihat kiinnittää ja välillä projekti jäikin hyllylle - lopulta kiinnittäminen onnistui minusta parhaiten isolla virkkuukoukulla.
Taskuiksi keksin idean yhdestä kirjastosta lainaamastani suomalaisesta neulekirjasta (en millään muista nimeä), jossa tällaisia lapasenmallisia taskuja oli käytetty pojan ja miehen villapaidoissa. Idea siis sieltä, mutta toteutus - kantapään kautta erehdyksen ja korjauksen tietä - ihan iki oma.
Ja vihdoin viimein viime kuussa napit löytyivät Ottobre:stä Rovaniemeltä. Takki tosin oli käytössä jo kauppareissuilla alkusyksystä ilman nappeja :)

Pidän lopputuloksesta ja niin tykkää takin pitäjäkin (3.v poika) - Meneeköhän enää ensi syksynä?
(teko myrtsi- ilme)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti